Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
Jako kelnerka pracuję od maja 2010 roku. Ten zawód wybrałam przede wszystkim dlatego, że system pracy nie koliduje z nauką. W tym roku zaczynam studia, ale będę mogła również pracować. W zawodzie kelnera najbardziej podoba mi się to, że mogę wciąż poznawać nowe osoby. Bardzo lubię spędzać czas z ludźmi, a ten zawód mi to umożliwia.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Dobry kelner to kelner zawsze uśmiechnięty i życzliwy dla ludzi. To osoba, która poda posiłek szybko i smacznie tak, by klienci byli zadowoleni.
Przypomina sobie pani jakieś wpadki lub zabawne sytuacje w pracy?
Historia, którą najmilej wspominam, dotyczy jednej z imprez okolicznościowych w naszym lokalu. Nie była zbyt duża, więc obsługiwałam ją sama. Starałam się podawać jedzenie szybko i sprawnie, dbać o to, by na stołach niczego nie brakowało, a talerze gości były czyste. Klienci byli tak zadowoleni, że zaczęli nosić mnie na rękach po całej sali i nazwali swoją "Królową". Później wyjęli jedną z róż z bukietu solenizanta i wręczyli mi. To jedno z moich najlepszych wspomnień z pracy. Pamiętam również inną, mniej miłą sytuację, którą uznać można za wpadkę, ale nie z mojej winy. Obsługiwałam pewną panią "dyrektor", ona w pewnym momencie mnie szturchnęła i wylała na mnie grochówkę. Paskudnie się wtedy czułam.
Co najbardziej lubi pani robić w wolnym czasie?
W wolnym czasie uwielbiam słuchać muzyki, głównie rocka. Wielką przyjemność sprawia mi również czytanie książek o tematyce przygodowej.
Zagłosuj na Agnieszkę Garską w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.2
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?