Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dożynki w Spale - kucharz z Karwi gotował prezydentowi ZDJĘCIA

Roman Kościelniak
Dożynki w Spale
Dożynki w Spale arch pryw. Jerzego Waśkowskiego
Dożynki w Spale - kucharz z Karwi gotował prezydentowi Komorowskiemu potrawy z ryb jesiotrowatych. Jerzy Waśkowski, właściciel i szef kuchni we własnej restauracji Piwniczka

Dożynki w Spale - kucharz z Karwi gotował prezydentowi.

- Zwrócili się do mnie producenci ryb jesiotrowatych, bym ich reprezentował podczas dożynek prezydenckich - mówi szef kuchni we własnej restauracji Piwniczka u Jerzego Waśkowskiego. - Był to dla mnie olbrzymi zaszczyt oraz spore wyzwanie.

Pokaz kulinarny odbywał się na scenie w obecności ponad 1500 osób. Jerzy Waśkowski przygotował zupę jesiotrankę, która jest przebojem w Piwniczce w Karwi. Kolejnym daniem była zupa rybna z karpia z kluseczkami. Jerzy Waśkowski serwował także roladki mazurskie.

Czytaj też w szkole kształcącej kucharzy, która zmienia się dzięki unijnym dotacjom

- Daniem pokazowym był jesiotr gotowany w szampanie serwowany na szpinaku z posmakiem czosnku i wędzonki - mówi szef kuchni. - Prezydent Bronisław Komorowski był zachwycony smakiem tych potraw oraz zaskoczony tym, że jesiotr, który niegdyś występował w Bałtyku znowu znajduje się na polskich stołach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Dożynki w Spale - kucharz z Karwi gotował prezydentowi ZDJĘCIA - Hel Nasze Miasto

Wróć na hel.naszemiasto.pl Nasze Miasto