Marcin Bemowski z zawodem kucharza związany jest od 22 lat. Ukończyłem szkołę zawodową. Trzy lata później uzyskał stopień czeladnika i został mistrzem kucharskim . W restauracji Orion pracuje od 19 lat i jest tam szefem kuchni.Praktyki odbywał w zajeździe Jezioranka w Ostrzycach.
Zostałem kucharzem, ponieważ... od dziecka interesowało mnie gotowanie i przepisy.
Dobry kucharz powinien... mieć dobry smak i inwencje twórcze.
Dobry kucharz nie może ... poddawać się jak coś nie wyjdzie, zawsze można z tym coś zrobić.
Dania, które najbardziej lubię przyrządzać... jest to próbowanie nowych przepisów.
Nigdy nie przygotowałbym... nie ma takiej rzeczy trzeba wszystkiego próbować.
Najzabawniejsza sytuacja w pracy... dużo było takich sytuacji, ale nie mam konkretnej.
Domowym amatorom gotowania radzę... spróbujcie nowych przepisów, bo gotowanie może sprawiać dużą frajdę.
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?