Rozmowa z Michałem Kaliszem
Zostałem kucharzem, ponieważ...kocham gotować i bawić się kuchnią.
Dobry kucharz powinien...genialnie łączyć przyprawy z poszczególnymi daniami i dobrze doprawiać.
Dobry kucharz nie może...bać się gotować i eksperymentować w kuchni
Dania, które najbardziej lubię przyrządzać...między innymi : przepiórka w różach, sum gotowany na maśle, morszczuk faszerowany dorszem na postumencie z pieczarek partabelo, łosoś z masłem z krewetek z grzybami shittake w sosie z rukoli i czekolady.
Nigdy nie przygotowałbym...nieświeżego jedzenia bądź dania z surowców których data ważności do spożycia właśnie się kończy lub skończy się jutro.
Domowym amatorom gotowania radzę...odwagi, nie bójcie się eksperymentować w kuchni, niecodziennie doprawiajcie dania, gotujcie z miłością i zaangażowaniem.
>>> Głosuj na Michała Kalisza. Ślij sms na numer 72355, o treści kgw.4 <<<
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?