Od kiedy jest pani kelnerką i dlaczego wybrała pani ten zawód?
W branży gastronomiczno - hotelarskiej pracuję już 12 lat, a od roku w restauracji Spichrz jako kelnerka i kierownik sali jednocześnie. Była to decyzja szefa, który stwierdził, że posiadam odpowiedni staż i doświadczenie, aby objąć tę funkcję.
Jaki pani zdaniem powinien być dobry kelner?
Przede wszystkim powinien być miły i uśmiechnięty względem klientów. Istotny jest też stosowny wygląd, prezencja i kultura osobista.
Pamięta pani jakąś śmieszną sytuację bądź wpadkę w pracy?
Na szczęście jeszcze nie miałam poważnej wpadki, nie przytrafiły mi się też na tyle śmieszne sytuacje, abym je zapamiętała.
Co robi pani w wolnym czasie?
Przede wszystkim lubię jeździć na rowerze i staram się to robić często. Czytam też bardzo dużo książek, najczęściej kryminały. Interesuję się kwiatami, chociaż w doniczkach na balkonie nie zmieszczę och zbyt dużo. Ponadto odpoczywam, bo branża gastronomiczna, zwłaszcza w sezonie, jest bardzo wymagająca.
Zagłosuj na Monikę Szymichowską w plebiscycie Najlepszy Kelner Powiatu Kartuskiego 2012 - wyślij SMS pod nr 72355 o treści kelnertk.16
>> Dowiedz się więcej o plebiscycie na Najlepszy Lokal i Najlepszego Kelnera Powiatu Kartuskiego 2012
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?