Rozmowa z Tomaszem Miksą, szefem kuchni baru u Kucharza w Bolszewie.
1. Zostałem kucharzem, ponieważ... jest to moja pasja i niczego innego nie potrafię robić prócz gotowania
2. Dobry kucharz powinien być ...skromny, powinien mieć dużo pokory w sobie, wyczucie smaku i dużą kulturę osobistą.
3.Dobry kucharz nie może... przestać pogłębiać wiadomości w sprawach kulinarnych.
4. Dania, które najbardziej lubię przyrządzać...najbardziej uwielbiam kuchnie staropolska, począwszy od dziczyzny skończywszy na pierogach.
5. Nigdy nie przygotowałbym..nie ma takiego dania które bym nie zrobił (tak myślę).
6. Domowym amatorom gotowania radzę... żebyś się całe życie kształcił, bo jest to zawód który wymaga nauki przez całe życie.
>>> Głosuj na Tomasza Miksa. Ślij sms pod numer 72355, o treści kgw.6 <<<
Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?