MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Dziennik Lodzki/grzegorz galasinski

Dania z truskawkami. Najlepsze przepisy gwiazd. Truskawki według Gessler, Okrasy, Starmach. Oto najlepsze przepisy na truskawki!

Ciasto z truskawkami według Magdy Gessler

Składniki:

1 kg truskawek
500 ml śmietanki kokosowej
200 g herbatników pełnoziarnistych
1 szklanka cukru
100 g orzechów włoskich
100 g masła
2 łyżeczki żelatyny
limonka (sok i skórka)
wiórki kokosowe
listki mięty świeże

Wykonanie:

Orzechy włoskie podprażyć i posiekać.
Herbatniki zblendować z miękkim masłem. Dodać orzechy i wymieszać.
Powstałą masą wyłożyć blaszkę do pieczenia z papierem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piec przez 10 minut.

Wyciągnąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.

Limonkę wyparzyć i zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do śmietanki kokosowej zmiksowanej z cukrem.

W połowie szklanki wrzątku rozpuścić żelatynę i dodać do masy ze śmietanką.

Część masy wylać na przestudzony spód.
Dodać warstwę truskawek i pozostałą śmietankę.
Udekorować ciasto pozostałymi truskawkami i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Truskawki zmiksować z cukrem i sokiem z limonki. Powstałym sosem polać ciasto i udekorować wiórkami kokosowymi i listkami świeżej mięty.

źródło: pysznosci.pl

Zobacz również

Malik Montana w klubie Energy 2000. Kontrowersyjny raper wystąpił w Przytkowicach

NOWE
Malik Montana w klubie Energy 2000. Kontrowersyjny raper wystąpił w Przytkowicach

Hubert Hurkacz po meczu z Albotem: "Nie żyjemy w perfekcyjnym świecie"

NOWE
Hubert Hurkacz po meczu z Albotem: "Nie żyjemy w perfekcyjnym świecie"

Polecamy

Nigdy nie rób tego w samolocie! Stewardesa ostrzega, że to może się odbić na zdrowiu

NOWE
HIT DNIA
Nigdy nie rób tego w samolocie! Stewardesa ostrzega, że to może się odbić na zdrowiu

Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

HIT DNIA
Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada