Food trucki, które przyjechały na festiwal z całej Polski, wyróżnia jakość, staranność przygotowywania potraw, świeże składniki, autorskie dodatki, a przede wszystkim pasja i oryginalny pomysł na menu. Dania przyrządzane są na miejscu, a goście mogą obserwować cały proces przygotowywania.
Organizujemy takie zloty już od kilku lat. Do tej pory odwiedziliśmy kilkadziesiąt miejscowości na terenie kraju. W tym roku po raz pierwszy zdecydowaliśmy się zorganizować festiwal w Wejherowie, wcześniej byliśmy już w Redzie, Gdyni i Gdańsku. - mówił Damian Hirsz, organizator Festiwalu Smaków Food Trucków - Do Wejherowa przyjechało blisko 20 food trucków z całej Polski. Przygotowaliśmy różnorodne kuchnie, m.in. meksykańską, belgijską, chińska czy polską. Ideą naszego zlotu jest to, aby przychodzić z rodzinami i ze znajomymi oraz wybrać sobie coś smacznego dla siebie, ale również dzielić się tym z innymi - dodał.
Poza masą pyszności na gości czekały atrakcje dodatkowe. Na festiwalu pojawiły się strefy aktywności dodatkowych zarówno dla dzieci, jak i dorosłych
- Oprócz tego przygotowaliśmy wiele innych atrakcji dla całych rodzin. Nie zabrakło animacji dla dzieci, malowania twarzy, strefy dla najmłodszych, gier terenowych, konkursu jedzenia na czas i gier planszowych - mówił Damian Hirsz.
Dzisiaj drugi, ostatni dzień festiwalu. Food trucki będą czekać na smakoszy w godz. 12-20 na Placu Jakuba Wejhera.
Wideo:
Festiwal Smaków Food Truck Reda 2017
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?