Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Food Trucki w Redzie. Zobaczcie "wyżerkowy" zlot mobilnych kuchni w obiektywie aparatu |FOTO

Tomasz Smuga
Tomasz Smuga
Frytki belgijskie, lody tajskie, hamburgery, hot dogi, langosze, czy kurtosze i nie tylko można było zamówić podczas tegorocznego zlotu Food Trucków w Redzie. Mobilne restauracje zaparkowały w weekend 5/6 września w Parku Miejskim. Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii z tego kulinarnego wydarzenia.

Pierwszy odpowiednik dzisiejszego food trucka miał powstać w drugiej połowie XIX wieku w Stanach Zjednoczonych. Jego konstruktorem był Charles Goodnight, który zapewniał ciepłą strawę poganiaczom bydła. Po nim nadjechały kolejne, a dziś w Stanach działają dziesiątki tysięcy samochodów z jedzeniem.

Kuchnia na kółkach - historia food trucków

Do Polski foodtrucki dotarły w 2010 roku. Pierwsze działały w Warszawie, teraz możemy je spotkać w całej Polsce, m.in. w Redzie. W weekend 5/6 września w Parku Miejskim "zaparkowało" kilka food trucków. Można w nich było zamówić m.in. frytki belgijskie, lody tajskie, hamburgery, hot dogi, langosze, czy kurtosze.

IV Festiwal Smaków Food Trucków. Smaki całego świata na wejh...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wejherowo.naszemiasto.pl Nasze Miasto