Mistrzowie Smaku 2017. Poznaj pierwszych liderów w powiecie wejherowskim
Kucharz Roku
Rozmawiamy z Sebastianem Cichym, szefem kuchni w Hotelu Mistral w Gniewinie Jak długo pracuje Pan w zawodzie? 24 lata, z czego 2 lata szefuję kuchni hotelu Mistral.I tutaj właśnie na szefa kuchni czekają wyjątkowe wyzwania... Jesteśmy centrum sportowo-konferencyjnym i przyjeżdżają do nas różne drużyny na zgrupowania: nasze rodzime, ostatnio był też mistrz Cypru i drużyna izraelska. Przygotowanie posiłków dla sportowców to duże wyzwanie, szczególnie że niektórzy przyjeżdżają ze swymi dietetykami i kucharzami. Co lubi Pan najbardziej gotować? Lubię korzystać z naturalnych składników, dostępnych wokół. Kupujemy więc lokalne truskawki, maliny, grzyby. W pobliżu mamy mleczarnię, są stawy rybne i wędzarnia. Głosuj na Sebastiana Cichego. Ślij sms KU.111 na nr 72355.