MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Puchar Tymbarku. Przed rokiem zagrały w Warszawie i w nowej edycji chcą to powtórzyć

Puchar Tymbarku. Przed rokiem zagrały w Warszawie i w nowej edycji chcą to powtórzyć

Dlaczego derby może wygrać Lechia, a dlaczego Arka? Emocje rosną przed meczem

Dlaczego derby może wygrać Lechia, a dlaczego Arka? Emocje rosną przed meczem

Polecamy

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Co łączy nowy kryminał Cyryla Sone z książką "Weiser Dawidek" Pawła Huellego?

ROZMOWA
Co łączy nowy kryminał Cyryla Sone z książką "Weiser Dawidek" Pawła Huellego?

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy