MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Hit transferowy w Enei AZS! Do drużyny dołączy zawodniczka mierząca 196 cm wzrostu

Hit transferowy w Enei AZS! Do drużyny dołączy zawodniczka mierząca 196 cm wzrostu

Finisz prac w Powiatowym Centrum Sportu w Szczecinku. Tak dziś wygląda [ZDJĘCIA]

Finisz prac w Powiatowym Centrum Sportu w Szczecinku. Tak dziś wygląda [ZDJĘCIA]

Polecamy

Szkoły będą kontrolowane. Nauczyciele rozczarowani nowymi pomysłami MEN-u

Szkoły będą kontrolowane. Nauczyciele rozczarowani nowymi pomysłami MEN-u

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki