MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Dużo nowych twarzy na sparingu PGE Stali Mielec z Resovią

NOWE
Dużo nowych twarzy na sparingu PGE Stali Mielec z Resovią

Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

Posiadali nielegalną broń, kłusowali i pędzili bimber. Grozi im więzienie ZDJĘCIA

Polecamy

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty