MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii,...
fot. 123rf

Podroby w kuchni. Czy warto je jeść? Jakie witaminy i mikroelementy zawierają? Przykłady przepisów

Czym są podroby?

Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii, niektórzy nie określają ich nawet mianem mięsa. Jednak te części zwierząt również mają swoich fanów. Są to narządy wewnętrzne zwierząt (zarówno drobiu jak i ssaków), które nadają się do przgotowania i zjedzenia jako posiłek. Jakie są rodzaje podrobów? Do tej grupy zaliczyć możemy:

- wątroby,
- serca,
- mózgi,
- nerki,
- języki,
- żołądki,
- flaczki.

Zobacz również

Inwestycje drogowe w gminie Łask. Podpisano umowę na rozbudowę drogi w Sięganowie

NOWE
Inwestycje drogowe w gminie Łask. Podpisano umowę na rozbudowę drogi w Sięganowie

Szokujące zachowanie polityka. Lizał pisuar i śpiewał nazistowskie pieśni - WIDEO

NOWE
Szokujące zachowanie polityka. Lizał pisuar i śpiewał nazistowskie pieśni -WIDEO

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?