MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ashwaghanda (aszwaganda) uznawana jest za adaptogen, czyli...
fot. siobhandolezal/pixabay

Powrót do korzeni zbawienny dla zdrowia. Sprawdź, dlaczego warto spożywać te korzenie i kłącza. Ich właściwości mogą poprawić stan zdrowia

Ashwaghanda

Ashwaghanda (aszwaganda) uznawana jest za adaptogen, czyli substancję wspomagającą organizm w adaptacji do zmiennych warunków, które na nas oddziałują.

Dzięki tym właściwościom ashwaghanda zwiększa odporność organizmu na stres oraz poprawia reakcję na bodźce zewnętrzne.

Spożywanie tej rośliny znacznie polepsza nastrój i samopoczucie, poprawia koncentrację oraz ułatwia przyswajanie nowych informacji. Z powodzeniem łagodzi także objawy związane z depresją, stanami lękowymi, chorobą Alzheimera lub demencją.

Zobacz również

Obchody Dnia Strażaka w Leżajsku. Objęcie obowiązków przez nowego komendanta [FOTO]

Obchody Dnia Strażaka w Leżajsku. Objęcie obowiązków przez nowego komendanta [FOTO]

Półwiecze parafii w Nowej Wsi Lęborskiej. Uroczystość z udziałem biskupa

Półwiecze parafii w Nowej Wsi Lęborskiej. Uroczystość z udziałem biskupa

Polecamy

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?