MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Raj dla podniebienia i... oczu

(Ale)
Jury ocenia potrawy wykonane przez uczniów.
Fot. Alicja Lesner
Jury ocenia potrawy wykonane przez uczniów. Fot. Alicja Lesner
Fantazyjne i pięknie udekorowane potrawy czekały na jurorów i gości uczniowskiego konkursu gastronomicznego. Odbył się on po raz dziewiąty w Zespole Szkół Zawodowych w Wejherowie.

Fantazyjne i pięknie udekorowane potrawy czekały na jurorów i gości uczniowskiego konkursu gastronomicznego.

Odbył się on po raz dziewiąty w Zespole Szkół Zawodowych w Wejherowie.
Umiejętności kulinarne prezentowali uczniowie, kształcący się w zawodzie kucharza z klas I, II i III. 22 osoby wykonywały wybraną przez siebie potrawę. Na stole królowały dania mięsne: np. rolada z indyka z farszem z suszonych owoców, faszerowane kaczki, kurczaki i prosiaki.

Potrawy oceniało jury złożone z szefów kuchni wejherowskich i okolicznych restauracji.
- Poziom był bardzo zróżnicowany, niektóre dania były wykonane lepiej, inne gorzej - powiedział Marek Florczak, juror i szef kuchni restauracji w hotelu Murat w Redzie. - Ocenialiśmy nie tylko smak potrawy, ale także wykonanie, dekorację, czystość i higienę.
Wśród uczniów klas III pierwsze miejsce zajęła Elżbieta Piekarska za faszerowane prosię. Zwyciężczynią w kategorii klas II była Barbara Lademann za roladę z ryby, natomiast w kategorii klas I zwyciężyła Barbara Dampc za potrawę o nazwie rajska galantynka.
Pomysłodawcą i głównym organizatorem konkursu jest Danuta Pikulik-Lech, nauczyciel technologii gastronomicznej ZSZ w Wejherowie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wejherowo.naszemiasto.pl Nasze Miasto