MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Rozmowa z Łukaszem Bobińskim - Kasztanowy Gościniec, Strzebielinko

Redakcja
Łukasz Bobiński pracuje w Restauracji Kasztanowy Gościniec w Strzebielinku, gm. Gniewino.

Czym powinien się charakteryzować dobry kelner?
Na pewno musi być to człowiek bardzo kulturalny, opanowany. Nieoceniona jest też szczerość, zwłaszcza gdy pomagamy wybrać jakieś danie. W trudnych sytuacjach warto wykazać się dużym poczuciem humoru.

Z jakimi trudnościami zmaga się Pan w swojej pracy?
Wybierając taki zawód trzeba się liczyć z tym, że często pracuje się w weekendy, co może być uciążliwe. Inne trudności wiążą się raczej z klientami. Jak to czasem bywa, zdarza się, że goście mają zły humor albo są niemili. Mimo to zawsze staram się być grzeczny i nawiązać kontakt z klientem.

Ciekawa sytuacja podczas pracy to...
Nigdy nie zapomnę jak podczas Euro 2012 niespodziewanie odwiedziła nas Shakira. To właśnie mnie przypadł ten zaszczyt, by ją obsłużyć. Na początku nawet nikt jej nie poznał, bo wyglądała i zachowywała się jak zwykła dziewczyna. Przyjąłem od niej zamówienie na żurek i raviolli. Od tej pory te dania tworzą zestaw Shakiry.

Już teraz zagłosuj na Łukasza! Ślij SMS pod nr 72355 o treści kelnergw.2

od 7 lat
Wideo

Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wejherowo.naszemiasto.pl Nasze Miasto