3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Najlepsze i najgorsze produkty na jesień. Tego lepiej nie jeść zdaniem dietetyków

Najlepsze i najgorsze produkty na jesień. Tego lepiej nie jeść zdaniem dietetyków

Z nowym trenerem Tytani rozpoczęli kolejny sezon

Z nowym trenerem Tytani rozpoczęli kolejny sezon

Polecamy

Spichlerz Sztuki Wejherowo 2021 w podziemiach Pałacu

Spichlerz Sztuki Wejherowo 2021 w podziemiach Pałacu

Szczypiorniści Tytanów powalczą o punkty w Elblągu

Szczypiorniści Tytanów powalczą o punkty w Elblągu

W Luzinie po zdrowie pobiegną z Pogorem

W Luzinie po zdrowie pobiegną z Pogorem

Dodaj ogłoszenie