Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Tak oceniliśmy piłkarzy Arki za mecz z Resovią. Skóra bohaterem, błędy w defensywie

Polecamy

Przygotowania do przebudowy węzła S52 w Jasienicy na ukończeniu. Wkrótce ruszą prace

Przygotowania do przebudowy węzła S52 w Jasienicy na ukończeniu. Wkrótce ruszą prace

I liga koszykarek. Wisła Orlen Południe Kraków o krok od finału!

I liga koszykarek. Wisła Orlen Południe Kraków o krok od finału!

Bruk-Bet Termalica wygrywa w Łęcznej. To pierwsza wygrana Marcina Brosza ze „Słoniami

Bruk-Bet Termalica wygrywa w Łęcznej. To pierwsza wygrana Marcina Brosza ze „Słoniami