Magiczna przyprawa o cennych właściwościach. Ożywi smak i kolor twoich dań
Przyprawa sumak ma głęboki kolor i smak, który ożywi walory różnych dań. Tradycyjny dodatek w kuchni Bliskiego Wschodu to sproszkowane owoce nietoksycznej...
Który grzyb jest najzdrowszy? Zobacz właściwości tych spożywczych i leczniczych
Grzyby należą do najzdrowszych naturalnych produktów, a na dodatek odpornych na obróbkę kulinarną. Regularne jedzenie chroni mózg, zwalcza wirusy i działa...
Na dobry wzrok i jelita. Zobacz, dlaczego warto jeść kukurydzę
W sezonie na kukurydzę lubimy pogryzać ziarna z ugotowanej kolby lub grillować w całości i jeść z dodatkami. Cenne właściwości kukurydzy sprawiają, że warto...
Jakie grzyby można suszyć, a jakie marynować, mrozić i kisić? Zobacz przepisy
Przetwory z grzybów na zimę to inwestycja w zdrowie! Nawet suszone, mrożone, marynowane, a tym bardziej kiszone zachowują swoje unikatowe właściwości zdrowotne....
Dlaczego warto pić sok pomidorowy? Poznaj 6 powodów, dlatego to samo zdrowie
Pomidory najlepiej smakują latem. Są soczyste, wyraziste i aromatyczne. Warto korzystać z bogactwa sezonu i sięgać po nie teraz, kiedy są najsmaczniejsze....
Najbardziej trująca roślina roku 2023. Masz ją na co dzień w swojej kuchni!
W ogrodzie botanicznym w Hamburgu co rok wybierana jest najbardziej trująca roślina roku. Tegoroczny zwycięzca zabrał miejsce na podium ziemniakowi. Po raz...
Dieta matki chroni... jej wnuki? Zaskakujące wnioski naukowców!
Jedząc właściwe produkty, takie jak jabłka i niektóre zioła, kobiety będące w ciąży, mogą ochronić nie tylko mózgi swoich przyszłych dzieci, ale także i wnuków...
Te owoce jagodowe kupisz przez cały rok. Mają świetne właściwości
Borówka amerykańska to owoc uwielbiany przez Polaków. Te jagody jemy je przez cały rok, w czym pomagają szeroka dostępność w sklepach i promocje. Zobacz,...
Prosty przepis na jesienną śliwowicę. Nawet nie wiesz, na ile schorzeń pomoże!
Nalewka ze śliwek, nazywana popularnie śliwowicą to leczniczy trunek polecany przy zaburzeniach trawienia, zaparciach czy pasożytach układu pokarmowego....
Girl dinner – najnowszy żywieniowy trend z TikToka. Czasem może być groźny!
Girl dinner w ciągu zaledwie kilku miesięcy stał się hasłem rozpoznawalnym na całym świecie. Jego twórczyni – tiktokerka Olivia Maher – nie mogła się spodziewać...
Najzdrowsze warzywo na świecie rośnie w Polsce. Sprawdź, gdzie je znajdziesz
Naukowcy z Amerykańskiego Centrum ds. Kontroli Chorób i Prewencji (CDC) przyjrzeli się 47 warzywom, by wybrać to, które ma największą gęstość składników...
Dzikie owoce późnego lata. Są najzdrowsze i najlepsze na przetwory
Dzikie owoce dojrzewają już na drzewach i krzewach w lasach, na łąkach czy przydomowych ogrodach. Są dużo zdrowsze niż gatunki handlowe, zwłaszcza, że obfitują...
Dlaczego warto sięgać po aronię codziennie? Pomoże w walce z cukrzycą i nadciśnieniem
Cierpkie i suche owoce aronii, mimo że trudno jest je jeść na surowo, zawierają w sobie wiele cennych dla zdrowia składników, z których warto skorzystać. Aronia...
Czy będziemy musieli jeść robaki? Nowa żywność to nie tylko owady
W Unii Europejskiej wprowadzenie nowej żywności do obrotu, np. owadów, autoryzuje Komisja Europejska. Decyzja wymaga jednak zgody państw Unii Europejskiej i...
Jemy przez cały rok i nie mamy dość. To czas najlepszych odmian pomidorów!
Pomidory to warzywo, które kochamy zwłaszcza latem. Gdy w sprzedaży dostępne są różne ich odmiany, warto smakować te żółte, pomarańczowe, fioletowe i zielone,...
Chcesz mieć lepszy nastrój i uchronić się przed depresją? Jedz te owoce
Dieta ma duży wpływ na nastrój, chociaż niewiele osób to sobie uświadamia. Naukowcy z Wielkiej Brytanii udowodnili, że jedzenie niewielkiej ilości orzechów...
To przyprawa na piękne ciało! Pokochają go osoby ćwiczące i rekonwalescenci
Kardamon to aromatyczna przyprawa, której nowo odkryte właściwości przypadną do gustu osobom aktywnym, jak i tym powracającym do aktywności po chorobie....
Kulinarna Bitwa Regionów województwa pomorskiego | WIDEO, ZDJĘCIA
W niedzielę w Swarożynie odbył się etap wojewódzki kulinarnego konkursu "Bitwa Regionów". Koła Gospodyń Wiejskich przygotowały smaczne, ale zarazem i tradycyjne...
Z pomocą drukarki 3D stworzono implant, który wszczepiono pacjentowi w Kościerzynie
W Szpitalu Specjalistycznym w Kościerzynie pacjentowi wszczepiono implant stawu biodrowego, który został stworzony z udziałem drukarki 3D.
Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Wypróbuj proste przepisy sezonowe
Słodkie i zdrowe? To możliwe! Przygotuj pyszne przetwory z sezonowych owoców bez dodatku cukru, by móc cieszyć się ich smakiem i właściwościami zdrowotnymi....
Te tajemnicze leśne owoce to skarbnica witamin. Odchudzą, odmłodzą i ozdrowią!
Najczęściej spotykamy je w lesie, natykając się na ich kolczaste gałęzie. Jeżyny można jednak z powodzeniem hodować we własnym ogródku. Mają oryginalny smak i z...
Trudno jeść ją na surowo, ale w innej postaci to najzdrowszy owoc późnego lata
Cierpkie i kwaśne owoce aronii to skarbnica prozdrowotnych związków. I choć niełatwo jeść ją na surowo, aronia to świetny surowiec na przetwory i dodatek do...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Kwatery agroturystyczne
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano miesiąc temu w kategorii Części samochodowe