Poznajcie kolejnych liderów naszego plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018
Wśród kelnerów na pierwsze miejsce wysunął się Konrad Jankowski z Oranżerii La Belle. Drugie miejsce zajmuje Magdalena Milewicz z Restauracji, na trzecim Piotr Rak z pensjonatu Szlacheckie Gniazdo w Kopalinie
W tym tygodniu rozmawialiśmy z Agatą Nalepą z Sali Perłowej w Rybnie (na zdjęciu), która obecnie sklasyfikowana jest na czwartym miejscu.
Jak długo pracuje pani jako kelnerka?
Agata Nalepa: - Jako kelnerka pracuje już prawie od trzech lat. Wcześniej pracowałam jako przedstawiciel handlowy. Jak podoba się pani praca w gastronomii?A.N.: - Obecnie moja praca polega na kelnerstwie oraz obsłudze sali weselnej. Zawsze bardzo lubiłam lubiłam pracować z innymi ludźmi. Dlatego podjęłam się pracy jako kelnerka i bardzo mi się ona spodobała. Na pewno dużym plusem jest także to, że mieszkam niedaleko miejsca zatrudnienia. Co lubi pani robić w wolnym czasie?
A.N.: - Uwielbiam sport. W wolnym czasie biegam, jeżdżę na rolkach, łyżwach. Niestety nie mam go zbyt wiele, ale staram się każdą wolną chwilę spędzać aktywnie.